PRIDE PARADE

både kamp och fest

Pride Parade är West Prides största händelse. Det är både en färgsprakande fest och en öppen manifestation för HBTQI-personers rättigheter och för att synliggöra en normbrytande politisk kamp. 

Paraden den 2 oktober, som är en av våra viktigaste aktiviteter under festivalen, blir av i full skala tack vare de slopade restriktionerna kring deltagartak för allmänna sammankomster som träder i kraft 29 september.

Läs mer om de generella planerna för genomförandet av West Pride 2021 HÄR.

Vilka behöver anmäla sig?

Om du som privatperson vill gå själv eller i grupp behöver du inte anmäla varken dig själv eller sällskapet, ni behöver bara vara på plats på Gibraltarvallen 11:00. Har du/ni däremot ett fordon/ekipage behöver det anmälas via länken till paradanmälan som finns längre ner på sidan. Paradanmälan för 2021 stängde 10 septeber.

Organisationer, föreningar etc. som vill ha ett eget ekipage eller gå under gemensam paroll i Pride Parade, med eller utan fordon behöver anmäla sig.

Kommersiella företag får ej gå med i Pride Parade med sin logotyp. Undantag är företag som är officiella partners till West Pride.  

Myndigheter som ställer ut i Pride Park eller är partners får delta i Pride Parade med logotyp, övriga kan ansöka om att göra det mot en kostnad. 

VAR KAN JAG ANMÄLA VÅRT EKIPAGE?

Paradanmälan är stängd.

VILKEN TID AVGÅR PRIDE PARADE?

Pride Parade avgår 12:00 och beräknas vara i Bältespännarparken senast 14.00.
Allmänheten behöver vara på plats på Gibraltarvallen 11.00.

Håll utkik på hemsidan och på våra sociala medier ifall det sker några ändringar.

VART KOMMER PRIDE PARADE GÅ?

Pride Parade avgår från Gibraltarvallen, samma startplats som Chalmerskortegen. Vi fortsätter sedan gå längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, förbi Götaplatsen, in på Kungsportsavenyn och avslutar i Bältespännarparken.

Vem är paradutropare? 

West Pride har den stora äran att stolt presentera vår paradutropare Tasso Stafilidis.

Paradutropet kommer att ske från balkongen på Göteborgs Stadsbibliotek med start kl.12:15 den 2 oktober. Området runt Götaplatsen blir en ypperlig plats att följa paraden och samtidigt få alla medverkande ekipage presenterade och kommenterade.

Tasso Stafilidis har varit paradutropare i paraden på Stockholm Pride under 12 år och har varit engagerad i West Pride sedan festivalen startade.

– Det ska bli otroligt spännande att få presentera West Prides parad. Min uppgift är bland annat att få igång åskådarna så de är taggade och kan välkomna paraden med applåder och jubel. Jag kommer dessutom att försöka presentera och kommentera paraden och paraddeltagarna non-stop under hela paraden, säger Tasso Stafilidis, paradutropare för West Pride. 

Paradanmälan

Paradanmälan är stängd

Om du har några frågor eller vill veta mer, är du alltid välkommen att höra av dig till oss.